1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vista zal gaan zorgen voor grote economische groei in de Verenigde Staten. Volgens onderzoekers van het marktonderzoeksbureau IDC krijg de economie een flinke nieuwe impuls. Het moet echter gezegd worden, het bureau wordt gefinancierd door Microsoft.

Uiteraard profiteren voornamelijk IT bedrijven van Vista. Er zijn uiteindelijk meer IT’ers nodig om het allemaal werkend en in de productie omgevingen te krijgen. IDC verwacht dat het uiteindelijk meer dan 100.000 nieuwe banen zal opleveren in de VS en een slordige 70 miljard dollar aan extra inkomsten in de IT sector.

Een ander onderzoeksbureau genaamd Softchoice heeft ook een interessant onderzoek gedaan. Deze concluderen uit hun onderzoek dat meer dan de helft van alle kantoor pc’s niet voldoet aan de Vista systeemeisen. Indien bedrijven gebruik willen maken van de "premium" functie van Vista dan moet men erop rekenen dat gemiddeld slechts 6% van de kantoor pc’s dit aan kan. Vista vraagt namelijk veel meer van de pc als bijvoorbeeld Windows XP. Indien Microsoft door het beëindigen van support contracten bedrijven gaat dwingen over te stappen op Vista zal een bedrijf als bijvoorbeeld Dell ook goede omzetten gaan genereren de komende jaren. Er is echter op dit moment nog geen sprake van support beëindiging op Windows XP.