2min

Tags in dit artikel

, ,

De concurrentie tussen Microsoft en Google is de laatste tijd zo groot aan het worden dat ze beiden erg veel geld gaan investeren. Beide bedrijven hebben op het moment grote plannen voor het bouwen van nieuwe rekencentra.

De Financial Times meldt dat de twee bedrijven nu al samen meer dan één miljard dollar uitgeven voor de ondersteuning van hun internetdiensten.

Google steekt 600 miljoen dollar in een nieuw serverpark dat opgesteld wordt in het stadje Lenoir in North Carolina. North Carolina gaf Google 100 miljoen dollar subsidie als Google haar nieuwe rekencentrum daar zou plaatsen. North Carolina gaf deze subsidie omdat zo’n groot rekencentra goed is voor de werkgelegenheid. Google had dus snel de keus gemaakt en gaat haar rekencentra daar plaatsen.

Microsoft koos voor een lokatie in San Antonio, Texas. Zij investeert daar 550 miljoen dollar in haar nieuwe rekencentrum, welke de ‘Live’-internetdiensten gaat verzorgen. Het is verder niet bekend of Microsoft ook een subsidie van de overheid gekregen heeft.

Er zijn geruchten dat Google het niet bij één rekencentrum wil houden, maar dat zij minstens nog één rekencentrum wil plaatsen in South Carolina, met een waarde van 750 miljoen dollar. De zoekmachinegigant zou voor dit tweede rekencentrum een stuk grond verworven hebben in South Carolina, deze geruchten zijn echter nog niet bevestigd.
Overigens is Google al sinds vorig jaar bezig met de bouw van een enorm datacentrum in The Dalles, de ontwikkelingen rond dat datacentrum worden echter strikt geheim gehouden rond de betrokken partijen.