Abonneer je gratis op Techzine!

De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart heeft gisteren een testversie van een nieuwe videodownloadservice gelanceerd. Daarmee is het de eerste winkelketen die een dergelijke service lanceert en ondersteuning heeft van alle grote filmstudio’s.

De nieuwe filmwinkel, genaamd Wal-Mart Video Downloads, biedt momenteel meer dan 3.000 titels aan van studio’s als 20th Century Fox, Disney, Lions Gate, MGM, MTV Networks, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Universal Studios Home Entertainment en Warner Bros. Televisiestations als Comedy Central, Fox en Nickelodeon leveren verschillende series voor de service. HP zorgt voor de techniek achter de service.

Geen enkele andere videodienst kon bij de start zoveel titels aanbieden als de nieuwe dienst van Wal-Mart. De prijzen lopen overigens flink uiteen, televisieseries beginnen bij 1,96 dollar, terwijl voor de nieuwste films 19,88 dollar neergeteld moet worden. Films zijn overigens op dezelfde dag beschikbaar dat de DVD in de winkel ligt.

Dat Wal-Mart met een dergelijk grote collectie in de markt stapt is niet verwonderlijk, er zijn namelijk al wat grote en gevestigde spelers op de markt. Zo heeft online winkel Amazon.com de dienst Unbox, die films van zes grote studio’s aanbiedt en uiteraard is Apple met haar iTunes dienst ook een grote speler.
Wal-Mart heeft echter de overtuiging dat het als nieuwkomer nog steeds potten kan breken. Het bedrijf is in Amerika verantwoordelijk voor 40 procent van alle verkochte DVD’s en het overtuigen van de studio’s zal daarom niet al te moeilijk zijn geweest volgens analisten.