2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De trotse eigenaars van de Limited Edition van Halo 3 waren hartstikke blij met hun nieuwe spel, totdat zij het doosje open maakten. Wanneer de doos geopend werd en de dvd’s bekeken werden, zag men dat de dvd’s behoorlijk bekrast waren.

Verslagen vanaf het spellenforum NeoGAF vertelden dat de dvd’s los gekomen waren van de plastic stukjes welke de dvd’s op hun plaats moesten houden.
Anders dan bij de normale groene doosjes van de Xbox 360, wordt Halo 3 Limited Edition verkocht in een smalle zwarte doos. In het midden bevinden zich twee stukken waartussen de dvd’s geklemd zouden moeten worden. Deze stukjes deden echter niet goed hun werk, hierdoor is het mogelijk dat de consumenten hun spel ergens in de doos zien rondslingeren – volledig bekrast nogwel.

Zo werd verteld door een persoon die zijn verhaal deed op het forum: "Een vriend van mij had 3 kopietjes gekocht van Halo 3 Limited Edition, elk met bekraste dvd’s erin. Deze dvd’s waren vervolgens zo erg bekrast dat deze niet meer afgespeeld konden worden. Deze Limited Edition is voorzien van een slecht stukje plastic welke de dvd op zijn plek moet houden, het stuk plastic werkt echter zo slecht dat het spel met gemak los laat."

Ook al moet het spel officieel nog uitkomen in de winkel, leden van het forum hebben de mogelijkheid al gehad om te spellen te bemachtigen doordat zij bijvoorbeeld bij een spellenwinkel werken. Nadat zij het spel bemachtigd hadden, hebben zij hun eigen kleine test uitgevoerd. Nadat zij simpelweg een paar keer schudden met het doosje hoorden zij het spel al los liggen in de doos.

Een medewerker van de winkel zei zelf: "Ik pakte twee spellen op in de winkel, beide voelden ze alsof de spellen er los in zaten. Dit is een zeer slecht teken. "

Weer een andere winkelmedewerker liet weten dat zij zelf de spellen getest hadden. Een aantal bleken nog gewoon te werken, maar men is van mening dat ze zo niet verkocht kunnen worden. Deze winkel had dan ook alle spellen terug gestuurd.

Het blijkt dat deze fout zich alleen voordoet bij de zeventig dollar kostende Limited Edition, maar niet bij de zestig dollar kostende Standard Edition of bij de honderddertig dollar kostende Legendary Edition.