VeriSign verhoogt prijzen .com en .net

VeriSign, beheerder van domeinnamen heeft gisteren aangekondigd dat het de prijzen van haar ‘.com’-domeinen en haar ‘.net’-domeinnamen zal verhogen.

VeriSign verhoogt prijzen .com en .netVanaf 15 oktober zal VeriSign 6,42 dollar aanrekenen voor een ‘.com’-domein, waar dat vroeger 6 dollar was. De ‘.net’-domeinen zien hun prijzen stijgen met liefst 10 procent. Voor een ‘.net’-domein zal een domeinverkoper nu 3,85 dollar moeten betalen aan VeriSign. "Dit is de eerste stijging van de registratiekost sinds het netwerk op punt werd gesteld door de ICANN in 1999", zo verdedigt VeriSign zich.

De prijsverhoging krijgt heel wat kritiek. Vooral The Mountain View, dat de master database beheert van de .com en .net-registraties, vindt deze prijsstijging helemaal niet leuk. VeriSign argumenteert dat deze prijsverhoging noodzakelijk is omdat het volume van het internet aanzienlijk is toegenomen sinds 1999. En bovendien heeft het bedrijf moeten investeren om haar com- en net-domeinen te beschermen tegen aanvallers, zo beweert het althans.

Bron:C|Net