1 min

Tags in dit artikel

, ,

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verhoogt de tarieven voor abonnementen. Daar tegenover staat wel dat er geen transactiekosten meer in rekening worden gebracht.

SIDN is verantwoordelijk voor het registreren van .nl domeinnamen. De abonnementskosten voor registrars worden met vijftig euro per maand verhoogd. SIDN komt de registrars wel tegemoet door de kosten voor transacties af te schaffen. Het gaat hier om kosten die gemaakt worden met de aanvraag van een nieuwe domeinnaam, een verhuizing of een houderwijziging.

Met een abonnement kunnen registrars voor klanten een .nl domeinnaam registreren. Indien het om meer dan 10.000 domeinnamen per jaar gaat krijgt de registrar korting. Door de tarieven op deze manier te wijzigen hoopt SIDN dat er meer domeinnamen geregistreerd worden. "Er zijn nu niet meer verschillende kosten voor verschillende transacties. Daarnaast hopen we meer .nl-domeinen te registreren. We merkten toen de dollarkoers laag stond, dat het aandeel .com-namen toenam." aldus een woordvoerder van SIDN.