1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft laten weten dat het de prijzen van haar software gaat verlagen voor overheden in ontwikkelingslanden die scholieren van gratis computers verstrekken. Microsoft heeft zichzelf tot doel gesteld om het aantal computergebruikers tot 2015 te verdubbelen en wil dat met het initiatief stimuleren.

Bill Gates maakte de plannen van zijn bedrijf vandaag bekend op een persconferentie in Beijing. In veel ontwikkelingslanden zijn er programma’s opgestart waarbij overheden gratis computers verstrekken aan scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs. Deze overheden kunnen bij Microsoft Microsoft Student Innovation Suite voor drie dollar per stuk aanschaffen.

De Suite, die in de tweede helft van 2007 op de markt komt, bestaat uit Windows XP Starter Edition, Microsoft Office Home en Student 2007, Windows Live Mail desktop en andere applicaties. Microsoft benadrukte wel dat het initiatief van Microsoft uit zakelijk oogpunt is ontstaan en niet uit filantropische overwegingen.

Voor Microsoft is het essentieel dat het marktmodel van legale software ook in ontwikkelingslanden goed geïntroduceerd wordt. In veel opkomende economieën wordt de software van Microsoft illegaal gekopieerd en voor een fractie van de prijs op straat verkocht. De goedkope prijs van de suite en de samenwerking met de overheden moet ervoor zorgen dat daar verandering in komt.