Microsoft komt in 2015 met een nieuw verdienmodel

De afgelopen maanden is Microsoft druk bezig met het gratis beschikbaar stellen van allerlei producten die voorheen gewoon voor harde euro’s over de toonbank gingen. Daardoor loopt de softwaregigant veel geld mis, maar in 2015 komt het bedrijf met een nieuw verdienmodel.

Microsoft heeft de afgelopen maanden het gebruik van bepaalde versies van Office, Windows Phone en Windows gratis gemaakt, hetzij onder bepaalde voorwaarden. Daarmee worden veel inkomsten overboord gegooid en dat moet op een andere manier opgevangen worden om als bedrijf levensvatbaar te blijven.

Kevin Turner, de COO van Microsoft, heeft tijdens een conferentie van Credit Suisse in Arizona aangegeven dat zijn bedrijf binnenkort een nieuw verdienmodel zal uitrollen, mogelijk in het begin van 2015. "We zijn aan het leren en groeien, we worden elke dag slimmer. We moeten nog wat meer onderzoek doen, maar wacht maar af: Een nieuw verdienmodel zal binnenkort komen – waarschijnlijk in het begin van 2015."

Het zou kunnen dat Microsoft nieuwe producten deels gratis aanbiedt, maar geld vraagt voor aanvullende functies. Dit model wordt zelfs al gebruikt voor Office op de iPad. De kantoorsoftware kan sinds kort gratis gebruikt worden, maar voor bepaalde functies moet betaald worden. Dat model kan net zo goed toegepast worden op Windows: er gaan geluiden dat Windows 10 gratis wordt en dat voor bepaalde functies een bedrag moet worden neergeteld.

Bron:Geekwire