2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft zal voor het betreden van nieuwe markten of het opvullen van gaten voornamelijk kleine overnames doen, maar het acht grotere deals niet ondenkbaar. Dat heeft Microsoft CEO Steve Ballmer op de Software 2007 conferentie in Silicon Valley laten weten.

"Acquisities zijn niet de standaardoptie in onze strategie, maar we sluiten ze ook zeker niet uit. Over het algemeen richten we ons op kleinere deals, maar we staan open voor grotere overnames", aldus Ballmer. Hij liet weten dat Microsoft gefocust blijft op een organische groei en dat overnames voornamelijk gebruikt zullen worden voor het opvullen van gaten in de bedrijfsstrategie.

In een interview met de Software 2007 conferentie organisator M.R. Rangaswami wilde Ballmer niet ingaan op de vraag of Microsoft geïnteresseerd is in overnames met een schaalgrootte van 40 tot 50 miljard. Rangaswami refereerde met dat bedrag aan de berichtgeving rond overname- of samenwerkingsgesprekken die Microsoft momenteel zou voeren met Yahoo. Met de deal zouden Microsoft en Yahoo een betere vuist kunnen maken tegen Google.

"Alles is denkbaar. In principe doen we geen deals die in verhouding met onze bedrijfsomvang als groot kunnen worden gezien. De deals die we maken moeten passen bij wat we nu doen, of dienen als platform voor ons om nieuwe markten te betreden", aldus Ballmer, die verder liet weten niet op specifieke zaken in te willen gaan.

De afgelopen twaalf maanden nam Microsoft vijftien tot twintig bedrijven over. Ballmer wees zelf op de overname van het bedrijf Great Plains Software die in 2000 werd gedaan door Microsoft. Met de overname gaf Microsoft zichzelf een boost in de markt voor planningsoftware, zo liet Ballmer weten. Hij wees de aanwezigen er verder op dat het grootste deel van de groei van Microsoft niet uit overnames van grote bedrijven of door het snijden in kosten zal bestaan. Volgens hem zijn dat soort strategieën geschikt voor langzaam groeiende markten, maar niet voor de softwaremarkt.