2min

Tags in dit artikel

, ,

Na maandenlang speculeren heeft Microsoft zaterdag, in een brief gericht aan CEO Jerry Yang van Yahoo!, laten weten dat het geen verdere pogingen zal doen om het bedrijf over te nemen. Ballmer laat hierin weten dat Microsoft genoeg heeft gedaan om tot een overeenkomst te komen door het bod per aandeel significant te verhogen.

Deze opmerkelijke beslissing komt één dag nadat bekend werd dat de gesprekken tussen beide bedrijven spoedig op een overeenkomst uitliepen. De geruchten, zoals die gister nog de ronde deden, lijken hiermee volledig ontkracht.

Volgens Ballmer zijn de eisen zoals gesteld door Yahoo! onredelijk en is het in het beste belang van het bedrijf Microsoft om het bod terug te trekken.

Ballmer laat op de website van Microsoft het volgende weten: "Ondanks onze inspanningen, welke onder andere het verhogen van ons bod tot ongeveer vijf miljard dollar, heeft Yahoo niet de intentie om ons bod te accepteren. Na zorgvuldig beraad zijn we van mening dat de economische eisen, zoals gestelt door Yahoo, voor Microsoft niet verstandig zou zijn en het is in het beste belang voor onze aandeelhouders en medewerkers om het bod daarom in te trekken".

Yahoo heeft inmiddels in een reactie laten weten dat het bod van Microsoft de waarde van het bedrijf niet juist wist te reflecteren. Roy Boystock, voorzitter van de raad van bestuur van Yahoo, is van mening dat het bedrijf groeiende is en dat veel van haar aandeelhouders deze mening delen.