HPE Aruba lanceert nieuwe hardware en software voor enterprise campus

HPE Aruba lanceert nieuwe hardware en software voor enterprise campus

HPE Aruba heeft een nieuwe reeks hardware, software en analytics gelanceerd speciaal voor de opzet van een campus-breed netwerk. Volgens vicepresident van product management Michael Dickman draait het geheel op “het meest modulaire besturingssysteem dat mogelijk is op een campus”. 

Aruba is een netwerkbedrijf dat in 2017 werd opgericht en onder Hewlett Packard Enterprise (HPE) valt. Het bedrijf heeft een portfolio met diverse netwerkoplossingen, waaronder access points, switches en eigen software-oplossingen.

Het portfolio wordt nu uitgebreid met een drietal updates, meldt Silicon Angle. Allereerst komt er een update op het gebied van switches, in de vorm van twee nieuwe series. Die worden aangevuld door een geüpdatet besturingssysteem en een geheel nieuwe Network Analytics Engine.

Nieuwe switches

De nieuwe switches vallen onder de Aruba CX 6300 Series fixed-configuration en de CX 6400 Series modulair access, aggregatie- en kern-switches. Het gaat om stackable switches met een 10-member virtual switching framework.

Dat framework maakt het mogelijk om twee fysieke apparaten in dezelfde laag te visualiseren. Op die manier moet er een betere beschikbaarheid en schaalbaarheid geleverd worden.

De switches binnen de CX 6400 Series komen met twee configuraties: één met vijf slots en één met tien slots. De switches schalen van gigabit-snelheden met power over Ethernet naar 100 gigabits. “Dat zijn cijfers die je normaal gesproken in de kern ziet, maar wij bieden dit bij het access point”, aldus Dickman.

Update voor besturingssysteem

De switches worden ondersteund door het besturingssysteem AOS-CX, dat nu een update krijgt. Het vernieuwde besturingssysteem is gebaseerd op de cloud-native principes van hoge schaalbaarheid en programmeerbaarheid via API’s.

Het besturingssysteem komt volgens Dickman met een volledige microservices-architectuur en is op ieder niveau programmeerbaar. “Netwerk-upgrades kunnen zonder downtime en onderhoudsmomenten gedaan worden.”

Het besturingssysteem biedt verder dynamische segmentatie, waarbij het een verenigd security-beleid ondersteunt voor zowel de bedrade als draadloze infrastructuur. Dat beleid kan gespecificeerd worden tot op gebruikers- en apparaatniveau.

Network Analytics Engine

Ieder netwerk kan tegen problemen aanlopen, maar het probleem vinden kan uitdagend zijn. De Network Analytics Engine moet daarbij ondersteunen.

Dit is een embedded analytics- en geautomatiseerde processor, waarmee het troubleshooten van prestatieproblemen versneld moet worden. Ook moet de Network Analytics Engine veelvoorkomende netwerkproblemen oplossen.