2min

Tags in dit artikel

, ,

Google ziet graag dat zoveel mogelijk SAP-workloads naar zijn cloud worden verplaatst. Maar op dit moment zijn er nog altijd bedrijven die deployments van SAP op een on premies-infrastructuur hebben staan en deze willen migreren. Het nieuwe Cloud Acceleration Program moet daarbij helpen.

Duizenden organisaties wereldwijd gebruiken applicaties van SAP. Deze applicaties werden ooit als on premise-oplossingen ingezet, maar tegenwoordig wordt zoveel mogelijk naar de cloud verhuisd. Voor SAP-workloads is dat lastig, omdat ze erg complex zijn.

Het nieuwe Cloud Acceleration Program moet daar dus ondersteuning bij bieden, schrijft Silicon Angle. Dit programma bestaat uit blauwdrukken voor het opzetten van SAP-software in de Google Cloud. Daarnaast krijgen bedrijven technische ondersteuning en ‘accelerators’ om werknemers te trainen.

Bedrijven kunnen tot slot consulting-diensten ontvangen van zeker tien consulting-partners. Deze consultants kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij assessments voor de migratie, prototyping en training. Een aantal partners hebben ook labs die de werknemers van enterprises in staat stelt om hands-on ervaringen op te doen bij het draaien van SAP-software in de cloud.

Speciale teams

Google trekt al langer consultancy-bedrijven aan om enterprises te ondersteunen bij het adopteren van het cloud-platform. HCL Technologies heeft onlangs zelfs aangekondigd dat het zijn afdeling met specialisten voor Google Cloud laat groeien naar 5.000 werknemers. Die afdeling bestaat nu uit 1.300 cloud-specialisten.

Deze specialisten van HCL Technologies moeten gaan werken voor een nieuwe afdeling onder de Google Cloud Business Unit. Daarbij focussen ze zich specifiek op diensten die helpen bij de migratie naar de Google Cloud.

HCL Technologies is niet de enige partner van Google Cloud met een dergelijke afdeling. Deloitte zette vorig jaar een afdeling met specialisten op. Dit bedrijf gaat echter nog een stap verder en wil machine learning-tools lanceren op SAP-applicaties die op de Google Cloud staan uit te breiden.