1 min

Overstappen naar een andere internetaanbieder moet veel gemakkelijker volgens de Consumentenbond. De Consumentenbond wil dat hiervoor zo snel mogelijk regels komt die dit vergemakkelijken.

Soms vinden gebruikers de internetprovider te duur of te slecht, maar durven zij vaker alsnog niet over te stappen naar een andere provider omdat zij alle rompslomp willen voorkomen. Naast het niet durven zitten gebruikers vaker ook nog eens vast aan een termijn van een jaar waardoor het niet mogelijk is om van provider te wisselen.
De grootste internetproviders hebben laten weten dat in de loop van volgend jaar pas een uniforme regeling zal komen. 84 Procent van de internetgebruikers is van mening dat een dergelijke overstap niet meer dan een maand mag duren, toch is het zo dat de systemen tussen de providers nog steeds niet goed op elkaar afgestemd zijn.
Om dit alles te versoepelen wil de Consument dat er snel strenge regels komen, de bond wil dat deze regels door staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken dwingen opgelegd worden.
Providers die zich niet aan die regels houden zouden volgens de bond beboet moeten worden door OPTA.