2min

Bedrijven zien een overstap naar multi-cloudomgevingen nog steeds als een van hun belangrijkste zakelijke doelen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van datacenter- en co-locatie-aanbieder Equinix onder klanten in de Amerikaanse-, de EMEA- en APAC-regio’s.

Volgens de onderzoeksresultaten hebben veel van de onderzochte bedrijven veel ambitie als het gaat om het gebruik van multi-cloudomgevingen voor hun zakelijke toepassingen. Toch geeft maar 20 procent daadwerkelijk aan dat zij hiervoor doelgericht stappen ondernemen.

Ongeveer driekwart, 70 procent, geeft aan dat zij deze stap willen maken. Twee derde van deze bedrijven geeft zelfs aan dat zij dit binnen een jaar willen doen. Wel geeft iets meer dan de helft, 49 procent, van deze positief ingestelde zakelijke gebruikers aan dat zij security voor multi-cloudadoptie nog wel als een probleem zien.

Hybrid cloud populairder

 Een complete overstap naar de multi-cloud is echter nog niet geheel vanzelfsprekend, zo concluderen de experts van Equinix verder. Van de bedrijven die nu daadwerkelijk hun IT- en applicatielandschap uitrollen naar multi-cloudomgevingen geeft ongeveer 17 procent aan zich alleen hierop te richten. Uitrol naar hybrid cloudomgevingen zijn normaler, zo geeft het onderzoek aan. Van de respondenten die naar cloud overstappen geeft 34 procent al een hybride strategie.

Platform van Equinix

Om dit allemaal mogelijk te maken, levert Equinix zijn bare metal automatiseringsplatform Equinix Cloud Exchange Fabric. Dit platform is gebrouwd op basis van de technologie die de datacenteraanbieder onlangs verkreeg door de overname van de bare metal automatiseringsspecialist Packet.

Het platform ondersteunt hybride en multi-cloudstrategieën met een wereldwijde veilige en dynamisch verbindende gedistribueerde infrastructuur en verschillende digitale ecosystemen. Deze dienst maakt het klanten mogelijk om het publieke internet te vermijden en direct onder andere edge-omgevingen met elkaar te verbinden. Dit alles natuurlijk zonder de nodige cybersecurity-risico’s.