Financiële dienstverleners stappen vaker over naar hybrid multicloud

Financiële dienstverleners stappen vaker over naar hybrid multicloud

Financiële dienstverleners stappen vaker over naar hybrid multicloud-omgevingen, blijkt uit onderzoek van Nutanix.

Volgens het onderzoek gebruikt tegenwoordig ongeveer 64 procent van alle bedrijven binnen de financiële dienstverlening op één of andere manier hybrid multicloud-omgevingen. Dit is iets hoger dan het wereldwijde gemiddelde van het aantal bedrijven dat dit soort omgevingen gebruikt. Denk hierbij aan een mix van private en public cloudomgeving of on-prem en gehoste private infrastructuur.

Bedrijven willen met het overstappen naar een hybrid multicloud-omgeving vooral hun digitale transitie stimuleren, maar bijvoorbeeld ook meer geavanceerde datamogelijkheden verkrijgen en applicaties moderniseren.

Datasecurity leidend

De meest drijvende kracht achter de overstap voor bedrijven uit de financiële dienstverlening is het verbeteren van de datasecurity, hoewel ook het kunnen verplaatsen van applicaties vaak wordt genoemd. Andere sterke motivaties zijn het versnellen van de toegang tot data, het voldoen aan compliance en integratie met andere cloudgebaseerde diensten en functionaliteit. Denk aan AI en machine learning.

Toch nog uitdagingen

Vanzelfsprekend zien financiële bedrijven ook nog wel wat uitdagingen bij het omarmen van een hybrid multicloud-omgeving. Volgens het onderzoek van Nutanix zien gebruikers het liefst één platform voor het beheer van de diverse private en publieke omgevingen. Minder dan de helft van de respondenten gaf aan dit overzicht nu te hebben. De behoefte aan geïntegreerde tools is daarom groot, aldus het onderzoek.

Veder blijft ook het kostenplaatje nog een onzekere factor. Bij de meeste respondenten staat kostenbesparing hoog op de agenda. Een grote meerderheid geeft aan dat kostenbesparing voor hen nog een grote uitdaging is voor het beheer van hun IT-omgevingen en -infrastructuur.

Tip: Cisco en Nutanix slaan handen ineen voor hybride multicloud