min

Tags in dit artikel

, ,

Hyves krijgt nieuwe topmannen,Yme Bosma en Marc de Vries gaan in dienst. De Vries gaat de interne organisatie totaal veranderen, en Bosma gaat zich bezig houden met Hyves API en Hyves widgets.

Hyves is dit jaar flink gegroeid, als organisatie en als website. Eind 2006 werkten er zo’n 20 mensen fulltime, aldus Raymond Spanjar, CEO en medeoprichter van het bedrijf. Eind dit jaar moeten er 45 mensen in dienst zijn.

Het viel Spanjar op dat hij en medeoprichters Floris Rost van Tonninge en Koen Kam, meer en meer tijd kwijt zijn aan het aansturen van medewerkers. Dit aansturen gaat nu gebeuren door De Vries. "Dat betekent dat wij zelf meer tijd hebben om bezig te zijn met creatieve zaken, zoals de uitbouw van de website." aldus Spanjar.

De Vries is medeoprichter van Monsterboard Nederland. Deze ervaring gaat hij gebruiken bij Hyves. Yme Bosma was al partime in dienst van Hyves, en schreef op zijn weblog over social networking, Bosma vindt het dan ook niet verwonderlijk dat hij nu bij Hyves werkt. Aldus Bosma: ‘geen woorden, maar daden’

Op het moment heeft Hyves nog een kantoor aan de Herengracht in Amsterdam, maar met de uitbreiding van het personeel is dit te klein. Het bedrijf is daarom op zoek naar een nieuwe locatie. "Bij voorkeur weer in de Amsterdamse binnenstad," zegt Spanjar.