Dell Technologies en Google Cloud gezamenlijk in hybrid cloud storage

Dell Technologies en Google Cloud gezamenlijk in hybrid cloud storage

Dell Technologies en Google Cloud komen met een gezamenlijk hybrid cloudgebaseerd storage-systeem om data makkelijker tussen beide omgevingen te kunnen verplaatsen. Daarnaast heeft de infrastructuurspecialist diverse extra oplossingen en toepassingen voor VMware-omgevingen gelanceerd.

De samenwerking tussen Dell Technologies en Google Cloud op het gebied van cloudgebaseerde storage komt erop neer dat de infrastructuurspecialist Cloud OneFS voor Google Cloud presenteert. Deze oplossing maakt datastromen tussen beide omgevingen mogelijk. Het gaat hierbij vooral om datastromen voor onder meer workloads als analytics, big data, machine learning en AI.

Enkele interface en file system

Concreet bestaat Dell Technologies OneFS voor Google Cloud uit een combinatie van de Dell EMC Isilon-storagesystemen met de analytics- en compute-mogelijkheden van Google Cloud om een enkele interface en file system te gebruiken. Op deze manier hoeven bedrijven niet steeds hun applicaties aan te passen.

Verder hebben beide partijen een hybrid cloud storagesysteem ontwikkeld dat makkelijker tot 50 petabyte kan schalen op zowel private als public cloudomgevingen.

Met de samenwerking met Google Cloud maakt Dell Technologies nu cloudgebaseerde storage-oplossingen mogelijk voor alle drie de grote public cloudomgevingen. Eerder waren al soortgelijke samenwerkingen met Microsoft Azure en AWS.

VMware-updates

Naast de samenwerking met Google Cloud presenteert de infrastructuurspecialist ook andere beheeroplossingen voor private- en public cloudomgevingen. Zo is het Dell Technologies Cloud Platform nu nog meer voor de Dell EMC VxRail-infrastructuurtoepassingen met container- en vm-platforms geïntegreerd in een enkel systeem. De nu uitgebrachte combinatiemogelijkheden tussen deze platforms omvat onder meer ondersteuning voor diverse VMware-omgevingen, zoals VMware Tanzu Kubernetes Grid, VMware Cloud Foundation 4, VMware vSphere 7.

Andere uitgebrachte oplossingen voor VMware zijn vereenvoudigd beheer van private en public cloudomgevingen voor eveneens VMware Tanzu Kubernetes Grid en VMware Cloud Foundation 4. Daarnaast zijn er meer abonnementsmogelijkheden en -diensten en VMware Cloud on Dell EMC.

Overige VMware-oplossingen

Verder wordt VMware Cloud on Dell EMC ondersteund met een 42U rack-infrastructuur. Deze toepassing vergroot het aantal ondersteunde processeor cores, geheugenopties en NVM3 all-flash storage.

Ook worden meer oplossingen voor software-defined networking als SD-WAN gelanceerd. Concreet gaat het hierbij om updates voor Dell EMC SD-WAN, zoals voor appliance en bandbreedte workloads als VoIP, video streaming en Virtual Desktop Infrastructure (VDI).