1 min

Sinds afgelopen dinsdag heeft de Welshe plaats St. Hilary een aantal verkeersborden die de navigatiesystemen op hun fouten moeten verbeteren. Ook moet het de gebruikers erop attenderen dat zij hun navigatiesysteem niet altijd moeten vertrouwen.

De borden dienen vooral voor vrachtwagenchauffeurs. De navigatiesystemen sturen deze chauffeurs namelijk ook gewoon over wegen welke niet begaanbaar zijn voor vrachtwagens die zwaarder beladen zijn. Dit stond met borden bij de wegen aangegeven, maar werd vaker niet begrepen door buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Met als gevolg dat zij hun navigatiesysteem geloofden en over wegen reden die eigenlijk niet geschikt waren voor zwaar beladen vrachtwagen. Door dit probleem moesten er in het afgelopen half jaar al meer dan twaalf vrachtwagens bevrijd worden.
Groot-Brittannië kijkt eerst of deze borden inderdaad goed helpen. Mocht dit het geval zijn dan overweeg het wellicht om deze borden ook op andere plaatsen in Groot-Brittannië te plaatsen.

De Welshe stad is echter niet de eerste stad die dergelijke borden heeft geplaatst. Vorige maand heeft de Limburge stad Roermond namelijk zes borden geplaatst die chauffeurs erop moet wijzen dat zij hun navigatie systeem niet moeten gebruiken in de stad en de omleidingsborden ook beter gewoon kunnen volgen. Deze borden waren echter tijdelijk, dit kwam door de werkzaamheden aan de snelwegen. De borden in St. Hilary blijven echter permanent staan.