1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het KLPD, Korps landelijke politiediensten, wil een aantal dingen gaan verbieden. Zo wil het korps het draaien van shag, het lezen van een krant en het instellen van een autonavigatiesysteem achter het stuur strafbaar maken.

Het Korps landelijke politiediensten heeft zorgen over nieuwe toepassingen die telefoons en autonavigatiesystemen met zich meebrengen. Zoals het internetten, televisie kijken en navigeren. Al deze nieuwe moderne functies zouden de verkeersveiligheid is gevaar brengen.

Het KLPD pleit voor een herinvoering van artikel dertien uit de Wegenverkeerswet. In dit artikel staat dat automobilisten alles moeten doen om hun auto goed te kunnen besturen. In 1991 is de wet verwijderd, omdat de automobilisten meer zelfstandigheid moesten krijgen. Maar volgens het KLPD moet het dus weer terug, omdat het vertrouwen flink geschaad wordt door een aantal weggebruikers.

Wanneer de wet weer wordt ingevoerd ben je meteen strafbaar wanneer je met iets anders bezig bent, in plaats van autorijden. Wanneer je nu een krant leest tijdens het rijden, of een navigatiesysteem instelt ben je niet per direct strafbaar. Zolang je gewoon recht rijdt, mag niemand jou zomaar beboeten.