1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In Engeland hebben een aantal dieven na een auto-inbraak het navigatiesysteem erbij gepakt om vervolgens naar het huis van de eigenaar van de auto te rijden.

De auto, een Saab met een waarde van dertigduizend euro, stond geparkeerd bij een pretpark in Engeland. Nadat de inbrekers ingebroken hadden in de auto hebben zij ook een navigatiesysteem gevonden welke zich in de auto bevond. In dit navigatiesysteem stond het thuisadres ingeprogrammeerd van de eigenaar van de auto. Door vervolgens naar dit adres te reizen kwamen zij bij een leegstaand huis dat zij gemakkelijk leeg konden roven.

Nadat dit gebeurd is raadt de Engelse politie alle mensen aan om de reis naar huis niet in te plannen. Wanneer dit wel gedaan wordt kan een dergelijke situatie als hier beschreven is zich voordoen. Wanneer de auto namelijk geheel ergens anders staat dan het huis is, is de kans namelijk groot dat het desbetreffende huis nog een tijdje leeg staat en hebben de dieven dus vrij spel. Aangeraden wordt hierdoor om enkel de stad in te programmeren en de straatnaam of postcode weg te laten.