1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De inwoners van Thailand kunnen eindelijk weer de video’s bekijken van de online dienst YouTube. Dit gebeurde nadat de Thaise overheid en Google de overeenkomst maakten om bedreigende video’s te blokkeren.

Het is nu vijf maanden geleden dat YouTube gelokkeerd werd op 4 april 2007. De minister van Thailand liet weten dat de overeenkomst al eerder plaats had gevonden maar dat het ze het nog niet uit hebben kunnen voeren vanwege technische problemen.

Vanaf nu is het voor de Thaise overheid mogelijk om tegen elke geplaatste film protest in te dienen als zij van mening is dat de film illegaal of bedreigend is voor de Thaise cultuur. Vertegenwoordigers van Google zullen een onafhankelijk onderzoek doen en daarmee alle video’s blokkeren van de IP-adressen die zich binnen Thailand bevinden. Vreemd genoeg is het wel zo dat alle mensen buiten het land de verwijderde video’s gewoon nog kunnen bekijken.

In maart van dit jaar verscheen er een video op YouTube waarin de koning belachelijk gemaakt werd. Als gevolg hiervan werd YouTube geblokkeerd in dat land. Ook is het zo dat de Thaise overheid nu vijftien jaar gevangenisstraf rekent voor iedereen die de koning op welke wijze dan ook belachelijk maakt.