KPN heeft een officieel bod uitgebracht op Getronics van 6,25 euro per aandeel, dat is 10 eurocent meer dan de huidige waarde van de aandelen, meldde het telecomconcern vandaag in een advertentie in de media.

De KPN heeft al 29,9 procent van de aandelen en kan de overname doorzetten bij 80 procent van de aandelen. De biedingstermijn loopt van 12 september tot en met 12 oktober 2007. Als dit bod wordt aanvaard, wil KPN de notering van Getronics op de beurs van Amsterdam zo snel mogelijk beëindigen.

Op 2 oktober belegt Getronics een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, ook wel BAVA genoemd. Daar zullen de biedingen worden toegelicht, aldus Getronics. Op 30 juli werd er een bod op Getronics aangekondigd, dit bod lag ook op 6,25 euro per aandeel, KPN bestuursvoorzitter Ad Scheepsbouwer sprak destijds over een ‘fair bod’.

KPN heeft in het verleden ook al eens gesprekken met Getronics gevoerd over een mogelijke overname, toen zag het telecombedrijf uiteindelijk van het bod af. Dit was voornamelijk omdat Getronics verschillende activiteiten had die niet goed bij KPN pasten. "In het afgelopen jaar is Getronics veel transparanter geworden", aldus Scheepsbouwer in juli.

Er gaan ongeveer 3500 mensen van KPN naar Getronics en er zullen honderden arbeidsplaatsen vervallen. De twee bedrijven voorzien vanaf 2009 een omzet van 50 miljoen euro. Telecomconcern KPN wil Getronics inlijven om zo zijn ICT-activiteiten te versterken. De merknaam Getronics zal blijven bestaan.