IBM breidt storageportfolio uit om AI te ondersteunen

Abonneer je gratis op Techzine!

IBM komt met nieuwe storageproducten voor enterprise organisaties. De nieuwe oplossingen zijn met name bedoeld voor het opzetten van infrastructuur voor kunstmatige intelligentie (AI).

Het nieuwe Elastic Storage System 5000 (ESS 5000) is een software-defined storageoplossing, ontworpen voor data collection. Het is geoptimaliseerd voor data lakes met een grote capaciteit en koppelt Spectrum Scale, de high-performance clustered file system software van IBM, aan IBM Power9-compute.

ESS 5000 levert 55GB/sec performance throughput per node en is schaalbaar naar yottabyte-configuraties. Het kan naadloos worden geïntegreerd met een high-performance storage-laag, zoals de ESS 3000, die IBM vorig jaar onthulde om te voldoen aan de eisen van data-analyse.

Cloud Object Storage       

Daarnaast kondigde IBM aan dat de Cloud Object Storage (COS) wordt geüpdatet met een nieuwe software-engine om betere prestaties te kunnen leveren. Met de nieuwe update moeten reads met 300 procent verbeteren en writes met 150 procent, afhankelijk van de grootte van het object. De verbeterde prestaties zouden COS in staat kunnen stellen om de integratie met AI en big data workflows te ondersteunen. Het systeem wordt ondersteund door de Shingled Magnetic Recording-technologie, wat een capaciteit van 1,9 PB in een 4u-behuizing oplevert.

Tot slot wordt IBM Spectrum Discover, een software voor het catalogiseren en ordenen van file- en objectdata, ingezet op Red Hat OpenShift. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudiger hun data in de cloud implementeren.

Op de IBM Think Digital 2020-conferentie stelde CEO Arvind Krishna dat AI dé onderscheidende factor wordt voor digitale transformatie. Volgens Krishna zal elk bedrijf een AI-bedrijf worden. “Niet omdat het kan, maar omdat het moet.”