Nadat de prijzen van LCD-televisies de afgelopen zes maanden spectaculair daalden, heeft een onderzoek van iSuppli uitgewezen dat diezelfde prijzen in de zomermaanden terug de hoogte in gingen.

Dat heeft alles te maken met de introductie van de nieuwe, betere en duurdere modellen van de LCD-televisie. Bovendien daalde de prijs van oude modellen niet langer, maar deze stagneerde. Ook dat ligt aan de basis van de hogere gemiddelde prijs.

Zo was de gemiddelde verkoopprijs van alle televisies van grote merken zo’n 1.933 dollar in juli. Dat is een stijging van 7,4 procent tegenover de gemiddelde prijs in juni, die toen 1.799 dollar bedroeg. In augustus betaalde men gemiddeld zo’n 1.931 dollar voor een LCD-televisie.

iSuppli geeft wel aan dat deze prijsstijgingen voorlopig zijn en dat de gemiddelde verkoopprijs van september tot de feestdagen opnieuw zal dalen. Verder merkte het onderzoeksbureau op dat de prijzen van 40- en 42-inch-televisies gelijk bleven, waardoor deze sterk in prijs zullen afnemen tegen de feestdagen.