2min

IBM en Verizon Communications uit de Verenigde Staten slaan de handen ineen om gezamenlijk op 5G gebaseerde IoT-oplossingen te ontwikkelen. Het gaat hierbij vooral om industriële ontwikkelingen.

Volgens Big Blue en Verizon moeten de gezamenlijk ontwikkelde oplossingen industriële bedrijven helpen de dagelijkse productieprocessen te optimaliseren, de veiligheid van medewerkers te vergroten en de productiekwaliteit te verbeteren. Hiervoor willen beide partijen een op 5G gebaseerde draadloze en edge computinginfrastructuur voor het IoT en ‘Industry 4.0’-omgevingen uitrollen.

IoT-platform

De basis van deze oplossingen wordt gelegd door een combinatie van de low-latency op 5G gebaseerde multi-access edge computingarchitectuur van Verizon en diens ThingsSpace IoT-platform. IBM voegt hier zijn Watson AI-tooling, verschillende diensten voor data analytics en de Maximo monitoringssoftware voor industriële toepassingen aan toe.

Deze combinatie van verschillende platforms, omgevingen en software moet uiteindelijk een op 5G gebaseerd IoT-platform opleveren. Dit platform moet in staat zijn om de conditie van de industriële assets in de gaten te houden, problemen detecteren, diagnosticeren en oplossen en realtime analytics leveren. Dit om toekomstige problemen en te voorspellen, zodat preventief kan worden ingegrepen.

5G en edge computing

Daarnaast gaan IBM en Verizon ook 5G-connectiviteit met edge computing combineren. Dit moet uiteindelijk een ‘cognitief automatiseerbaar’ AI-framework opleveren. Dit platform moet natural language en geautomatiseerde beslissingen mogelijk maken in die scenario’s die daarom vragen.

Denk daarbij aan het automatisch genereren van tickets voor de IT support-afdeling wanneer de capaciteit van een database wordt overschat. Een script kan dan worden gebruikt om databases hierop te controleren.

Nieuwe applicaties

Verder willen Big Blue en Verizon binnen de samenwerking ook nieuwe applicaties gaan ontwikkelen voor industriële automatisering, zoals realtime cognitieve video-analyse, robotics en andere soorten fabrieksautomatisering.