Nutanix en Intel werken samen in Innovation Lab

Abonneer je gratis op Techzine!

Nutanix en Intel willen hun producten en diensten beter op elkaar afstemmen. Met een gezamenlijk kenniscentrum of Innovation Lab willen zij ee betere integratie van elkaars technologie bewerkstelligen.

Volgens Nutanix en Intel moet de samenwerking klanten helpen bij het maken van de beste keuze voor hun hybrid- en multicloudstrategie. Met een vergaande integratie van de compute-, netwerk- en storage-technologie van Intel met de softwaregebaseerde Nutanix-oplossingen en -toepassingen krijgen klanten niet alleen meer toegang tot kennis en bronnen, maar kunnen zij ook de beste keuze maken voor hun hybrid- en multicloudstrategie.

Actief werken aan projecten

In het Nutanix-Intel Joint Innovation Lab gaan beide partijen actief werken aan projecten voor het ontwikkelen van oplossingen en toepassingen die klanten kunnen inzetten. Hiervoor worden een aantal fysieke labs opgezet. Klanten hebben hiertoe zowel fysieke toegang als toegang op afstand. Zij kunnen daar onder meer de laatste Intel-technologie op de Nutanix-architectuur testen.

Op deze manier versnellen zij de adoptie van deze technologie, kunnen oplossingen en toepassingen worden geoptimaliseerd en worden er duidelijke use cases gegenereerd. Voor beide leveranciers moet dit laatste natuurlijk ook weer de nodige commerciële ideeën en opties opleveren.

Wanneer de labs binnen het Nutanix-Intel Joint Innovation Lab-programma opengaan en waar zij zich precies fysiek bevinden, is niet bekendgemaakt.