XS4ALL in India voor de rechter gesleept

Internetprovider XS4ALL is voor de rechter gesleept, ze heeft een internetverbinding geleverd aan een van de actiegroepen.

XS4ALL in India voor de rechter gesleeptDe Indiase spijberbroekenfabrikant Fibres and Fabris International heeft elke partij die betrokken was bij de smaad en eerlastering voor de rechter gedaagd. Dit zijn XS4ALL, Anttena, Actiegroepen Schone Kleren Kampagne (SKK) en de Landelijke India Werkgroep. Op 30 november dit jaar dient de zaak voor.

XS4ALL zit de zaak niet lekker, in Nederland zijn zij niet aansprakelijk voor dergelijke foute informatie, omdat zij de auteur niet zijn. Maar of dit in Inda ook zo is, weet XS4ALL niet zeker: "In Europa is geregeld dat providers niet aansprakelijk zijn voor uitlatingen die klanten via een door hen geleverde verbinding doen", zegt een woordvoerder van XS4ALL. "Het lijkt erop dat dat in India niet of in ieder geval anders is geregeld."

XS4ALL gaat dit veel geld en tijd kosten. Ze moeten advocaten regelen in India maar ook de Nederlandse juridische afdeling van het bedrijf is er druk mee. "De vraag is of deze aanklacht bijvoorbeeld gevolgen heeft voor onze directie."

De ministeries Buitenlandse zaken en Economische zaken in India bemoeien zich er ook mee. De Schone Kleren Kampagne heeft met deze instanties een informatief onderhoud.

Bron:Nu.nl