1 min

Ericsson heeft de overname van Cradlepoint afgerond. Met de overname van deze draadloze specialist wil de Zweedse netwerkleverancier zijn 5G-portfolio verder uitbreiden.

Ericsson maakte afgelopen september bekend dat het Cradlepoint wilde overnemen. Dat is nu definitief gebeurd. De Zweedse netwerkleverancier heeft hiervoor 1 miljard dollar (854 miljoen euro) op tafel gelegd.

Met het overgenomen bedrijf wil Ericsson zijn portfolio van draadloze netwerkoplossingen -en dan natuurlijk vooral rondom 5G- voor bedrijfsomgevingen verstevigen. Cradlepoint levert oplossingen waarmee bedrijven hun terreinen, voertuigen, mobiele medewerkers en IoT-devices simpel en veilig draadloos met elkaar kunnen verbinden. Denk hierbij aan oplossingen voor edge-omgevingen die de productiviteit moeten verbeteren en realtime diensten moeten leveren.

Integratie met eigen technologie

Door deze technologie met de eigen oplossingen te integreren, wil Ericsson straks zijn klanten helpen bij het ontdekken van nieuwe bronnen van inkomsten. Onder meer door zakelijke 5G-oplossingen te bieden en een betere ROI te bewerkstelligen.

Daarnaast moet de integratie van de activiteiten van Cradlepoint met die van Ericsson helpen deze oplossingen internationaler aan te bieden. Cradlepoint blijft onder dezelfde naam actief. Het bedrijf wordt onderdeel van het Ericsson Business Area Technologies & New Businesses-bedrijfsonderdeel.