Ericsson wil meer diensten leveren bovenop zijn netwerktechnologie en neemt daarvoor cloudcommunicatiespecialist Vonage over. Met het Vonage Communications Platform kunnen bedrijven straks meer halen uit 5G-connectiviteit.

Met de overname van Vonage voor 5,5 miljard euro (6,2 miljard dollar) zet Ericsson een nieuwe stap. Het is de grootste overname sinds de aankoop van van de draadloze netwerkspecialist Cradlepoint voor 976 miljoen euro in 2020.

Vonage Communications Platform

Vonage levert het Vonage Communications Platform dat de basis voor de UCaaS-diensten van de leverancier vormt. Dit platform biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van 4G- en 5G-API’s die de mogelijkheden van de netwerkinfrastructuren beter kunnen benutten. Het Vonage-platform heeft wereldwijd meer dan 120.000 zakelijke klanten en wordt voor het ontwikkelen van API’s door ongeveer 1 miljoen ontwikkelaars gebruikt.

Verdienen aan API’s bovenop mobiele infrastructuur

Telecomoperators, zo geeft Ericsson aan, kunnen met de via het Vonage-platform ontwikkelde API’s meer waarde halen uit hun infrastructuuromgevingen door deze API’s direct aan hun klanten te leveren. Deze zakelijke eindklanten kunnen met de API’s en de onderliggende connectiviteit ook meer verdienen en hun operationele werkzaamheden verbeteren.

De overname van Vonage moet in de eerste helft van 2022 worden beklonken. Dit is afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders van Vonage en toezichthouders.