1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Computing Technology Industry Association, ook bekend als CompTIA, heeft een tijdje terug een poll georganiseerd. IT-professionals werden gevraagd wie zij de meest invloedrijke IT-persoon van de afgelopen 25 jaar vonden. Niet geheel onverwacht heeft Bill Gates de titel veroverd.

Bill Gates werd met maar liefst 84 procent verkozen tot meest invloedrijke IT-persoon. Mede-oprichter en directeur van Apple Steve Jobs bemachtigde de tweede plaats met 73 procent van de stemmen. Als derde kwam de directeur van Dell, Michael Dell, uit de bus met 53 procent van de stemmen. De 473 deelnemers konden overigens stemmen op meerdere mensen, waardoor het totaal van de percentages niet op 100 procent uitkomt.

Sergey Brin en Larry Page, de oprichters van Google, zijn pas tien jaar in de industrie aanwezig, maar toch wisten zijn een gezamenlijke vierde plaats te bemachtigen samen met de uitvinder van Linux, Linus Torvalds. Zij behaalden 47 procent van de stemmen.

Diegene die het rijtje afmaken zijn de directeur van Cisco, John Chamers (44 procent) gevolgd door de directeur van Oracle, Larry Ellison (36 procent). Een van de uitvinders van internet, Vinton Cerf, volgt verder in het rijtje met 35 procent. Directeur van Microsoft Steve Ballmer (35 procent) en directeur van Ebay Meg Whitman (30 procent) maken de lijst compleet.