Yahoo heeft op moment van spreken een marktaandeel van 3,2 procent in Europa. Waarschijnlijk moeten de kantoren gesloten worden, omdat er op deze mogelijkheid niet te concurreren valt tegen Google.
Over de vergelijkingssite Kelkoo wordt ook gesproken. Waarschijnlijk zal deze ook verkocht worden.

De Europese kantoren krijgen nog een aantal maanden om te bewijzen dat ze vooruitgang kunnen boeken. De kantoren die beschikken over een te klein marktaandeel worden waarschijnlijk gesloten. Hetzelfde geldt voor de gefragmenteerde dienstenportfolio’s.

Europese kantoren krijgen nog een paar maanden de tijd om te laten zien wat ze waard zijn. Kantoren met te kleine marktaandelen of gefragmenteerde dienstenportfolio’s gaan dicht.

Er gaan ook geruchten de ronde dat de verkoop van Kelkoo wordt overwogen. Dit meldt de Amerikaanse krant de "Financial Times". Yahoo heeft Kelkoo nog niet heel lang overgenomen. Het is sinds maart 2004 in bezit van Yahoo.

Pepijn Breijder, bedrijfsleider Yahoo Nederland, wil graag in de komende weken duidelijkheid over wat er nu daadwerkelijk gaat gebeuren met zijn kantoor.
De bedrijfsleider laat het volgende weten:
"Vanuit bedrijfskundig opzicht is het gezond dat een organisatie zijn presteren regelmatig tegen het licht houdt. Zeker in een concurrerende markt zoals deze. Maar de impact voor Nederland van de strategische Europese herori├źntatie is nog niet bekend."

Het Nederlandse gedeelte van Kelkoo groeit momenteel ook niet zo hard als de concurrentie. Yahoo Nederland wil graag wat meer geld pompen in Kelkoo, maar dan moet Yahoo Amerika niet tegen werken.

De zoekmachine van Yahoo in Nederland kan ook niet concurreren met Google. De zoekmachinemarktactiviteiten daarentegen staan wel op een hoog peil. Yahoo meldt dat ze een bereik hebben van 80 procent. De oorzaak hiervan zou het werken met grote partners zijn.