Yahoo denkt erover na om meer banen te schrappen dan dat ze daadwerkelijk hadden gepland. Morgen, tijden de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal, zal Yahoo meer vertellen over deze bezuiniging.

In januari melde Yahoo al dat er duizend banen zouden vallen, hoeveel banen dit uiteindelijk zullen worden is tot op heden niet bekend. Welke functies zullen komen te vallen is ook nog niet bekend gemaakt, we hopen hier binnen enkele weken meer informatie over te hebben.

Sommige managers hebben het verzoek gekregen om het budget met vijftien procent te verminderen. Dit zal een grote impact hebben op het personeelsbeleid van Yahoo. Dit is de afgelopen periode al op een laag pitje gezet door de economische crisis.

Ook is Yahoo harder geraakt door deze crisis. Het lukt Yahoo niet om overeind te komen na een aantal tegenslagen. Branchegenoten, zoals Google, Myspace en Facebook, hebben wel een gezonde doorgroei.

Enkele maanden geleden heeft Yahoo een bod van 40 miljard dollar afgewezen, sindsdien staat het bedrijf onder grote druk. Het aandeel is sinds het bod met meer dan de helft gedaald qua waarde.