2min

Tags in dit artikel

, , ,

HPE SimpliVity 4.1.0 is een duidelijke indicatie van de wens van het bedrijf om voet aan de grond te krijgen in de markt voor zakelijke edge-infrastructuur. De nieuwe versie van de Hyper-Converged Infrastructure (HCI)-oplossing komt met meer databescherming, dankzij StoreOnce.

Klanten van SimpliVity kunnen de oplossing nu gebruiken om over te schakelen op cloud-native back-up, met de optie voor gecentraliseerde back-ups om aan wetgeving en richtlijnen te voldoen, schrijft StorageReview. De update biedt ook ondersteuning voor CSI-plug-ins, waardoor klanten cloud-native applicaties kunnen draaien in de edge.

Cloud Volumes Backup

HPE noemt drie specifieke vernieuwingen in versie 4.1.0. Zo belooft het bedrijf dat de software in combinatie met HPE Cloud Volumes Backup een eenvoudige, efficiënte en flexibele manier biedt om direct back-ups te maken vanaf de cloud naar meerdere edgelocaties.

StoreOnce

Verder heeft HPE gewerkt aan aan verbeterde integratie met HPE StoreOnce. StoreOnce moet verschillende edgelocaties beschermen door geautomatiseerde app-aware policies. Apps en data worden rechtstreeks gedupliceerd naar een centrale HPE StoreOnce om aan de GDPR-wetgeving te kunnen voldoen.

Tip: HPE ontwikkelt breed portfolio voor IoT/edge computing

Ondersteuning voor Kubernetes

Tot slot biedt HPE nu ondersteuning aan voor de Container Storage (CSI) Driver voor Kubernetes. Hiermee is het mogelijk om gecontaineriseerde workloads te draaien op edgelocaties op basis van HPE SimpliVity. Ook virtuele machines kunnen hiermee op dezelfde infrastructuur draaien.

Verkrijgbaarheid

HPE SimpliVity 4.1.0 is per direct wereldwijd verkrijgbaar voor alle klanten met een geldig ondersteuningscontract van SimpliVity. Hiervoor hoeven de klanten niet extra te betalen.

Tip: HPE SimpliVity (hyper-converged infrastructure) bespaart 90 procent aan opslagcapaciteit