Hitachi koopt softwarespecialist GlobalLogic voor 9,6 miljard dollar

Abonneer je gratis op Techzine!

Het Japanse technologieconcern Hitachi Global neemt voor 9,6 miljard dollar (8,2 miljard euro) de Amerikaanse technische softwarespecialist GlobalLogic over. Hiermee wil de Japanse techgigant zich nog meer gaan richten op het leveren digitale diensten.

De overname van GlobalLogic past in de strategie van Hitachi Global om zich te transformeren van een leverancier van elektronische hardware naar een leverancier van digitale diensten voor zakelijke klanten. Daarnaast wil Hitachi Global met de overname een graantje meepikken van de omzet die de voortdurende digitale transitie van bedrijven, ook in de technische en industriële sector, biedt.

Integratie met Lumada

Meer concreet moet de overname van GlobalLogic het digitale Lumada-portfolio van de techgigant verstevigen. Dit platform voor een digitale infrastructuur, data management en andere digitale oplossingen komt van het Amerikaanse onderdeel Hitachi Vantara.

Daarnaast moet de overname meer synergie bewerkstelligen tussen de verschillende bedrijfssectoren waarin Hitachi Global actief is. Dit zijn de IT, Energie, Industrie, Mobility en Smart Life.

Diensten GlobalLogic

Met GlobalLogic trekt de Japanse techgigant een specialist in product engineering software voor technische en industriële bedrijfssectoren aan. Hiervoor levert het oplossingen en toepassingen van ‘chip-to-cloud’. GlobalLogic ontwerpt en bouwt hiervoor software voor het ondersteunen van producten, platforms en digitale ervaringen. Hiermee kunnen klanten vervolgens onder meer nieuwe bronnen van inkomsten aanboren, aldus Hitachi Global.

De overname moet tegen juli 2021 zijn beslag krijgen.

Tip: Hitachi Vantara lanceert eigen Kubernetes-dienst