Hitachi heeft aangekondigd dat Vantara en Consulting met elkaar worden geïntegreerd. De integratie vormt onderdeel van de plannen om wereldwijd uit te breiden en “agressieve investeringen” te doen in zijn Lumada-gebaseerde oplossingen en digitale mogelijkheden.

De twee organisaties opereren vanaf januari 2020 onder het Hitachi Vantara-merk. Toshiaki Tokunaga, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Hitachi Global Digital Holdings – het bedrijf dat toezicht houdt op Vantara en Consulting – wordt de voorzitter van het Vantara-merk. Dat meldt ZDNet.

De huidige CEO’s van de merken, Brian Householder voor Vantara en Hicham Abdessamad voor Consulting, blijven actief in managementfuncties.

Vantara

Het Japanse Hitachi richt zich op elf verschillende segmenten richt. Het gaat onder meer om telecommunicatiesystemen, storage en financiële diensten.

Het Vantara-merk werd in 2017 gelanceerd, waarmee een serie van grootzakelijke bedrijfsonderdelen onder één paraplu werden gebracht. Dat waren onder meer Hitachi Data Systems, Insight Group en Pentaho. Door Vantara op te richten, wilde het bedrijf zich richten op big data- en daarvoor benodigde technologie-infrastructuur. Dit in een poging om de digitale transformatie-business aan te trekken.

Hitachi zegt dat Vantara na de integratie nog altijd digitale oplossingen blijft maken en leveren, voor onder andere data-infrastructuur, governance, en cloudgebaseerde producten om bedrijven te helpen bij digitale transformatie.

Meer details in 2020

Tokunaga zegt dat hij vertrouwen heeft dat Vantara nog meer waarde levert aan de klanten en partners.

“De gecombineerde entiteit zal, in samenwerking met Hitachi’s Global Social Innovation Business, plannen maken voor Hitachi’s 2021 Mid-term Management Plan, waarin de uitbreiding van haar digitale activiteiten, wereldwijde groei van marktaandelen en de levering van sociale, ecologische en economische waarde worden geschetst voor klanten en partners”, aldus de nieuwe CEO.

Het bedrijf zegt dat er begin 2020 meer details bekend worden gemaakt over het nieuwe bedrijf, waaronder details over het leiderschap en de organisatiestructuur.