1 min

Tags in dit artikel

,

De halfgeleider-industrie moet zich meer gaan richten op innovatie en nieuwe producten, volgens AMD’s directeur Dirk Meyer. Zo wil hij geld besparen op R&D (Research & Development). Zijn uiteindelijke doel is om de helft van de wereldbevolking PC gebruiker te maken.

Dat maakte hij bekend op de International Very Large-scale Integration Conference en International Embedded Systems Conference. Tussen al het CES geweld door vind ook deze conferentie plaats. Hij vindt namelijk dat er veel te veel geld wordt uitgegeven aan R&D in verhouding met de totale opbrengsten van de sector.

Men wil bij AMD zich vooral richten op de transistordichtheid op een enkele chip. De groei van de PC verkoop zou erg goed zijn voor de hele halfgeleiderindustrie.

Meyer sprak tevens over hand-held apparaten welke meer en meer gericht zijn op entertainment, waar het eers t meer om spraak te doen was. "Een derde van alle apparaten is media gericht", aldus Meyer, "producten zoals camera’s welke alleen maar kunnen fotograferen kunnen hier het slachtoffer van worden."

Tevens wist Meyer te voorspellen dat digitale televisie meer processor technologie zal gaan bevatten.