1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Chinees technologiebedrijf heeft softwaregigant Microsoft aangeklaagd omdat deze software gestolen zou hebben van het bedrijf . De software, met de naam Zhengma, stelt internetgebruikers in staat Chinese tekens te vormen door Romaanse letters te typen .

Zhongyi Electronic, een bedrijf met honderd werknemers, beschuldigt Microsoft ervan technologieën te hebben geïntegreerd in de nieuwe Windows besturingssystemen, zonder hiervoor het tien jaar oude commerciële contract te verlengen. De rechtszaak brengt Microsoft in een netelige positie in China, waar het jarenlang de piraterij op haar eigen software heeft bestreden.

"Microsoft heeft ons al tien jaar niet betaald, aangezien ze enkel betaalden in 1998 voor het gebruik van Zhengma in Windows 95", aldus Lan Dekang, generel manager van Zhongyi. In een tegenaanval stelde Microsoft dat zij het recht had om de software te gebruiken en dat Zhongyi op tijd en correct betaald is volgens een contract dat werd afgesloten onder het goedkeurend oog van de Chinese overheid.