Directeur van Ebay gaat na tien jaar met pensioen

Meg Whitman, de CEO van Ebay heeft pensioneringsplannen. In de laatste maanden is ze al druk bezig geweest om haar dagelijkse taken over te dragen aan anderen.

Directeur van Ebay gaat na tien jaar met pensioenWhitman, welke al sinds 1998 aan het roer staat bij veiling-gigant Ebay, is druk bezig om goede opvolgers te zoeken. John Donahoe, welke in 2005 directeur is geworden van de veiling activiteiten, is de grootste kanshebber voor haar opvolging.

Morgen presenteert Ebay haar kwartaalcijfers, tegelijkertijd wou een woordvoerder van Ebay geen commentaar geven over deze zaak.

Het vertrek van Whitman, welke één van de meest karakteristieke CEO’s van Silicon Valley genoemd mag worden, zal een groot verlies zijn voor de onderneming. Niemand stond zo lang aan het roer van zo’n grote onderneming, behalve degene die het bedrijf ook daadwerkelijk hebben opgericht zoals Jeff Bezos van Amazon en Jerry Yang van Yahoo.

Het vertrek van Whitman komt tevens op een kritiek punt voor Ebay. Terwijl het zes miljard dollar aan omzet weet te genereren door middel van haar veiling activiteiten, weet het momenteel slechts minieme stijging te realiseren. Het bedrijf heeft inmiddels Wall Street gewaarschuwd dat het misschien wijzigingen gaat doorvoeren in de manier waarop spullen worden aangeboden.

Bron:Wall Street Journal