Gisterenavond laat konden we meldden dat Meg Whitman de nieuwe CEO is van HP en dat Leo Apotheker aan de kant is gezet. Whitman is bekend geworden doordat ze als CEO van eBay een miljardenbedrijf heeft gemaakt. Inmiddels kunnen we ook meldden dat Whitman voorlopig op dezelfde voet doorgaat als Apotheker.

Dit betekent dat de computerdivisie van HP nog steeds zal worden afgesplitst en mogelijk verkocht aan een derde partij. Ook het opsplitsen van Palm en het ontslaan van 500 werknemers gaat gewoon door. Dit zijn dus geen beslissingen waar HP of Whitman nu op terugkomt. Ook is HP nog steeds voornemens om Autonomy over te nemen voor ongeveer 10 miljard dollar.

Inmiddels is er wel onrust ontstaan over de toekomst van HP, hoe moet het nu verder en wanneer komen er weer positieve berichten die ervoor zorgen dat de aandelenprijs omhoog gaat in plaats van naar beneden. Het aandeel verloor in een jaar tijd 43 procent aan waarde. Met de aanstelling van Whitman zakte het aandeel ook weer met bijna 5 procent. HP zal ervoor moeten zorgen dat de rust snel terugkeert.