1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ageia heeft ontkend dat het is overgenomen of overgenomen gaat worden door een externe partij. Eerder deze week ontstond het gerucht dat de fabrikant van de bekende PhysX kaart overgenomen zou zijn.

Volgens de geruchten zou de overnamedeal al rond zijn en als meest waarschijnlijke koper werden Intel en NVIDIA aangewezen. Experts twijfelen al langer of zogenaamde physics processing units (PPUs) als de PhysX kaart wel een toekomst hebben. De PhysX kaart is al even op de markt, maar nog maar weinig games ondersteunen de mogelijkheden die deze kaart biedt. Als de kaart wel wordt ondersteund worden de berekeningen van de ingame-physics weggehaald bij de processor en de grafische kaart en berekend door de PhysX kaart. Hierdoor zijn gedetailleerde en gecompliceerde phsyics te realiseren in games, zonder dat prestaties achteruit gaan.

Momenteel is Ageia in handen van een groep investeerders, waaronder Apex Venture Partners, BA Venture Partners, HIG Ventures, Granite Global Ventures, CID Equity Partners en VentureTech Alliance. Een verkoop van Ageia zou niet heel onwaarschijnlijk zijn, investeerders zijn meestal wel geïnteresseerd om jonge bedrijven door te verkopen. Maar van een overname is geen sprake, zo laat woordvoerder Dan Forster van Ageia weten. "Wij weten niets van een overname en er hebben geen veranderingen plaatsgevonden in de structuur van investeerders. Zoals gebruikelijk doen dergelijke geruchten eens in de zoveel tijd de ronde", aldus Forster.