1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toen duidelijk werd dat Yahoo in het vierde kwartaal van vorig jaar een winstdaling had van 23 procent ging er een lampje branden bij het internetbedrijf. Yahoo denkt er namelijk over na om interne maatregelen te nemen binnen het bedrijf.

Op het moment telt Yahoo nog 14.300 werknemers, maar dat zullen er waarschijnlijk 1000 minder worden als het aan Jerry Yang ligt. De winst van het bedrijf ligt, zoals al eerder is vernoemd, met 23 procent lager. Yahoo beschikte namelijk in het vierde kwartaal van 2006 nog over een winst van 268,7 miljoen dollar.
Het vierde kwartaal van 2007 daarentegen was een stuk minder voor het internetbedrijf. Yahoo beschikte toen namelijk over een winst van 205,7 miljoen dollar.

Waar de banen bij Yahoo geschrapt gaan worden is nog niet bekend, maar Jerry Yang laat duidelijk weten dat hij het nodig acht om werknemers te ontslaan. Volgens hem valt er anders moeilijk te concurreren tegen hun naaste concurrenten en zou het nog wel is moeilijk kunnen worden om het hoofd boven water te houden tegen hun rivalen.