1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het is mogelijk dat Yahoo! toch niet in gaat op het bod wat Microsoft uitgebracht heeft. Er wordt nu vooral gekeken naar alternatieven. Een mogelijke kandidaat daarvoor is Google.

Gister heeft er een telefonische vergadering plaats gevonden tussen de topmannen van Yahoo! Er werd niet gekeken naar het bod van Microsoft, maar vooral gezocht naar alternatieve plannen. Google speelde daarin een grote rol, een alternatief kan zijn dat Yahoo! gebruik gaat maken van het advertentiesysteem van Google op basis van shared revenu. Op deze manier zou Yahoo! zelfstandig kunnen blijven werken.

Het is afwachten hoe de aandeelhouders hierop reageren aangezien Microsoft zo’n 31 dollar per aandeel biedt. Een bedrag wat ze waarschijnlijk nooit meer voor dat aandeel zullen krijgen. Tevens is het maar de vraag of de kartelautoriteiten deze samenwerking goed zullen keuren. Een samenwerking resulteert namelijk in een marktaandeel van 94 procent, wat resulteert in een monopolie-positie.

Microsoft heeft al toegezegd dat zodra Yahoo! ingaat op het bod, de naam Yahoo! behouden zal blijven. Dat is dan al een zorg minder voor Yahoo!