Als we de zakenkrant de Wall Street Journal mogen geloven dan zou Google de mogelijkheid aan het onderzoeken zijn om Yahoo over te nemen. Google zou volgens de krant met twee ‘private-equity’ partijen hebben gesproken over de financiering van de overname. Op dit moment zou er nog geen beslissing zijn gevallen of Google een bod gaat doen.

Yahoo is een van de oudste grote internetbedrijven maar echt goed gaat het niet met het bedrijf. Het bedrijf heeft de laatste jaren verschillende bedrijfsonderdelen geschrapt of afgesplitst en verkocht maar heeft nog steeds de weg naar boven niet gevonden. Vorige maand werd uiteindelijk de CEO, Carol Bartz, ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Sindsdien lijkt het bedrijf rond te dobberen zonder duidelijke strategie.

Verschillende partijen zouden al interesse hebben getoond om Yahoo op te kopen, waaronder het Chinese Alibaba, maar ook Microsoft enkele investeringsmaatschappijen en nu mogelijk dus ook Google.

De grote vraag is echter mocht Google een bod doen of dat ook zal worden geaccepteerd door de Amerikaanse overheid. De kans bestaat dat deze van mening is dat Google dan te dominant aanwezig wordt op de zoekmachine markt. In de Verenigde Staten heeft Yahoo namelijk nog steeds een flink marktaandeel al is Google wel koploper.

Yahoo zou op dit moment ergens tussen de 18 en de 20 miljard dollar waard zijn.