min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twee weken later dan gepland heeft Apple vandaag de langverwachte update voor de Apple TV vrijgegeven. De update is gratis voor alle bestaande en nieuwe Apple TV-gebruikers.

Tijdens de Macworld Keynote kondigde Steve Jobs compleet vernieuwde Apple TV-software aan, onder de noemer Apple TV Take 2.
De update zou aanvankelijk twee weken na de keynote beschikbaar zijn, maar op de dag van de deadline wist Apple te melden dat het nog twee weken langer zou duren. Voor alle ongeduldige Apple TV-eigenaren was het dan vandaag zover.

De gratis update bevat naast een compleet nieuwe interface ook uitgebreide ondersteuning voor de onlangs aangekondigde filmverhuur dienst van Apple, welke helaas nog niet in Nederland beschikbaar is.
Apple TV-gebruikers kunnen met de update met slechts één druk op de knop een film huren uit de bibliotheek van maar liefst duizend titels. Naast die duizend zijn er ook nog honderd titels in High Definition en Dolby Digital Surround 5.1 beschikbaar.

Daarnaast biedt de software update de volgende voorzieningen:

  • Rechtstreeks vanaf uw Apple TV muziek kopen
  • Foto’s van Flickr en uw .Mac-webgalerie bekijken
  • Rechtstreeks toegang tot meer dan 125.000 podcasts

De Apple TV kan geüpdatet worden met de nieuwe software door in het Instellingen menu "Update software" te kiezen.
Vervolgens duurt het afhankelijk van de internetsnelheid zo’n zes minuten om de update te downloaden. De installatie duurt vervolgens tussen de vijf en tien minuten.

De Apple TV is in de online Apple Store en bij alle Apple Premium Resellers verkrijgbaar in een 40 en 160 GB variant, die respectievelijk 299 en 399 euro kost.
Voor alle functies is een internetverbinding benodigd. De Apple TV wordt geleverd met een afstandsbediening (Apple Remote).