Abonneer je gratis op Techzine!

Ondanks dat Yahoo de kans loopt dat het zelf wordt overgenomen blijft het bedrijf zelf ook niet stil zitten. Yahoo heeft namelijk Maven Networks overgenomen. Maven Networks is een leverancier van online video-services.

De overname door Yahoo heeft het bedrijf zo’n 160 miljoen dollar gekost. Maven Networks was eerder vooral actief in samenwerking met de televisie- en filmstudio’s. Het bedrijf ging samen met de studio’s op zoek naar websites waar zij hun video’s konden publiceren en waar zij tegelijkertijd de bijgeleverde advertenties konden beheren. Maven Networks werkte onder andere samen met klanten als Sony Pictures, CBS Sports en News Corp.

Aan Youtube is te zien dat video’s op internet populair zijn. Veel mensen willen namelijk op de hoogte blijven en zoeken entertainment op het internet. Deze entertainment vinden zij vaak in video’s op het internet.

eMarketer heeft onderzoek gedaan naar de uitgaven die zich afspelen op deze markt. Daar is uit onderzoek gebleken dat de kosten op deze markt in de komende drie jaar zullen uitlopen tot 4,3 miljard dollar. Dat is ongeveer drie keer zoveel dan waar eerst sprake van was.

Door het inlijven van Maven Networks heeft Yahoo een uitgebreider netwerk gecreëerd in de online-advertentie wereld. Yahoo hoopt op deze manier uit haar financiële dal te kunnen komen, waar het bod van Microsoft al het gevolg van was.

Yahoo heeft aangegeven dat er van de onderhandelingen al sprake was voordat Microsoft met een bod kwam op 1 februari. De werknemers die op dit moment bij Maven Networks in dienst zijn zullen daar gewoon blijven werken in tegenstelling tot de ontslaggolf die Maven Networks zelf bekend had gemaakt.