1 min

Tags in dit artikel

, ,

Legg Mason heeft besloten zich te gaan mengen in de overnamestrijd die heerst tussen Yahoo! en Microsoft. Microsoft wil Yahoo! graag overnemen, maar Yahoo houdt de boot af. Legg Mason heeft openbaar kritiek geuit op de handelswijze van Microsoft en pleit voor een hoger bod.

Legg Mason bekritiseert Microsoft niet alleen om het feit dat hij het bod te laag vindt. Hij vindt ook dat Microsoft geen goede zet heeft gedaan door die brief te verzenden. Wanneer Microsoft zo doorgaat, zal deze grootaandeelhouder van Yahoo! dan ook zeker Yahoo! steunen in de stijd tegen Microsoft, zegt hij.

Microsoft had een bod gedaan van 45 miljard dollar voor het hele bedrijf. Door de huidige koersen is dit bod echter nog maar 41 miljard dollar waard, Yahoo! vindt dit te laag.

Yahoo is nu ongeveer 27 dollar per aandeel waard. Wanneer Microsoft haar bod verhoogt tot een hoogte van 32 dollar per aandeel zal dit zeker een positieve wending voor Microsoft tot gevolg hebben, denkt Legg Mason. Deze grootaandeelhouder had vorig jaar ongeveer negen procent van alle aandelen in zijn bezit. Hiermee is hij de op een na grootste aandeelhouder van Yahoo!.