De fusie tussen Activision en Vivendi was al enkele maanden geleden bekend, nu ook de EU groen licht heeft gegeven, is de fusie eindelijk een feit. Hierdoor wordt Activison Blizzard een van de grootste gamesbedrijven op de wereld.

Na de bekendmaking van de fusie een paar maanden terug, kwamen er vraagtekens naar boven of de fusie sterke gevolgen zal hebben op de concurrentie. De Europese Commissie zag er kennelijk toch geen problemen in en heeft de fusie daarom dan ook goedgekeurd. Als verklaring hiervoor geeft de Europese Commissie dat Activision Blizzard op het gebied van games software nog genoeg concurrentie krijgt van grote bedrijven zoals EA, Nintendo, Microsoft en Sony. Bij de fusie waar beide bedrijven omgedoopt zijn tot Activision Blizzard, zal Vivendi 52 procent van de aandelen in bezit krijgen.

Activision en Vivendi hebben beide een grote reputatie opgebouwd in de game-industrie. Activision maakte vooral faam met Call of Duty, Guitar Hero en Quake. Vivendi dat verdeeld is over enkele studio’s kennen we vooral van World of Warcraft, StarCraft, Half-Life en Diablo. Door de fusie zullen deze top games straks dus onder een tak verder gaan.