min

Tags in dit artikel

, , , ,

De fusie tussen Activision en Vivendi nadert zijn einde. Beide bedrijven melden dat de fusie tot Activision Blizzard op 8 juli voltooid zal worden. Actvision Blizzard wordt daarmee het grootste bedrijf in de gamesindustrie.

In december vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat beide ontwikkelaars met elkaar zouden gaan fuseren. In april werden de fusie plannen door de Europese Unie goedgekeurd, waarnaar de fusie op 8 juli voltooid kan worden.

Met games als Call of Duty, Guitar Hero, Half-Life en World of Warcraft in hun portfolio, zijn Activision en Vivendi enorm belangrijk voor de gamesindustrie. Met de fusie verwachten analisten daarom ook dat Activision Blizzard een van de meest winstgevende bedrijven gaat worden in de gamesindustrie. De aandelen van Activision Blizzard zullen ook flink gaan toenemen. Analisten verwachten een stijging van 33 dollar, naar 40 dollar per aandeel.

Activision Blizzard vormt na de fusie een enorme bedreiging voor directe concurrent EA. Daarom ging EA na de bekendmaking van de fusie ook naarstig opzoek naar een grote fusiepartner. Maar dat dit niet zomaar gaat ondervindt EA ook momenteel. De overnameplannen van Take-Two lopen namelijk erg stroef. Het is dus nog maar de vraag of EA het voor elkaar gaat krijgen om een bijpassende antwoord te geven op de fusie tussen Activision en Vivendi.