1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Amazon is het eerste kwartaal van dit jaar goed doorgekomen. In totaal boekte Amazon zo’n 30 procent meer winst ten opzichte van vorig jaar. Dit is mede te danken aan de lage dollarkoers.

Nadat Amazon de cijfers bekend had gemaakt steeg het aandeel meteen met 1,8 procent. Dit was eerder dit jaar nog gedaald met 14 procent. Reden hiervoor was de afzwakkende consumentenbesteding in de Verenigde Staten.

Vorig jaar bedroeg de netto winst voor Amazon nog 111 miljoen dollar, dit is nu met 32 miljoen dollar gestegen naar 143 miljoen euro. Ook de omzet is aanzienlijk gestegen, namelijk naar 4,1 miljard dollar.

Dat is 37 procent meer dan vorig jaar het geval was. Wereldwijd gezien steeg de verkoop van software en andere media producten met 28 procent. Ook de verkoop van elektronica is gestegen, namelijk met 56 procent ten opzichte van vorig kwartaal.

Aan het begin van deze maand bracht Amazon een nieuwe dienst uit. Hiermee werd het voor gebruikers mogelijk om via sms producten te zoeken en te bestellen.