2min

Tags in dit artikel

, , ,

Afgelopen zaterdag verliep het ultimatum dat Microsoft Yahoo! gesteld had. De directie van Yahoo! heeft niet gereageerd op het bod van 44,6 miljard dollar. Microsoft heeft nog niets van zich laten horen, maar wordt verwacht de overnamestrijd vijandig te gaan vervolgen.

Microsoft hoopte dat Yahoo! zaterdag bereid zou zijn om serieus te gaan onderhandelen, maar de Yahoo!-directie liet weten dat het bod van Microsoft te laag is. Zij is van mening dat het bod geen recht doet aan de aard van het bedrijf. Daarnaast geeft de directie aan niet te willen onderhandelen beneden de 40 dollar per aandeel.
De 44,6 miljard dollar die Microsoft bood kwam uit op 31 dollar per aandeel.

Microsoft dreigde in zijn ultimatum met een vijandig overnamebod indien de Yahoo!-directie geen gehoor zou geven aan de oproep van de softwarereus. Microsoft-topman Steve Ballmer lichtte al een tipje van de sluier op en zei dat Microsoft gezien de economische vooruitzichten mogelijk het bod zou kunnen gaan verlagen.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op het verlopen van het ultimatum, maar vlak voor het weekeinde werd al duidelijk dat het aantal tegenstanders binnen Microsoft van een overname van Yahoo! steeds groter wordt. Microsoft-medewerkers zijn met name bang dat de overname van het grote Yahoo! ervoor zal zorgen dat het management al haar aandacht op de overname richt. Ook topman Steve Ballmer lijkt twijfels te hebben. In een persconferentie in Milaan zei hij dat Microsoft niet van plan is het bod nogmaals te verhogen.

Hoewel er geen zekerheid is dat Microsoft doorzet, lijkt de softwaregigant wel voorbereidingen te treffen voor een vijandig vervolg van de overnamestrijd. Volgens insiders circuleren er verschillende lijstjes voor mogelijke directieleden. Microsoft zou deze bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering via een stemming in de directieraad willen plaatsen. Door de directieraad te vullen met overnamegezinde leden, zou de hoofddirectie volgens de insiders weinig keus meer hebben en staat niets de overname meer in de weg.